Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Közzétette jan 29, 2019 itt: A KÖVI szervezésében, Alumni, Fotók, Hírek, Intézményi stratégia az iskolai agresszió kezelésére és megelőzésére, Programok

Sikeres konferencián túl…

Sikeres konferencián túl…

A hazai közoktatásban a következő évek egyik legnagyobb kihívása – sokak véleménye alapján – az egyre inkább terjedő agresszió megelőzése és kezelése lesz.

“Agresszió az iskolában” címmel nagysikerű szakmai konferenciát rendezett a Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézete (SZTE KÖVI) január 23-án  a Mentor(h)áló együttműködésével.

A rendezvényen országos körképet/kórképet kaphattunk az agresszió hátteréről és természetéről, de emellett szó volt fogalomtisztázásról, megoldási lehetőségekről és iskolai jó gyakorlatokról is.

Az előadások megerősítettek bennünket abban is, hogy az agresszió megelőzése és kezelése nagyon komplex feladat, és közelről sem csupán a pedagógusok feladata – ezen a területen is csak széleskörű partnerségre támaszkodva, stratégiai gondolkodással és alulról jövő kezdeményezésekkel lehetünk sikeresek.

Ehhez egészen biztosan hozzájárultak a konferencián elhangzott kitűnő előadások – köszönjük dr. Aáry-Tamás Lajos, dr. Szabó Éva, Ficz Gábor, Feketű Béla és dr. Baráth Tibor gondolatait.

kedvezmény2

A KÖVI speciális ajánlata – meghosszabbítva 2019. február 4-ig:

Az iskolai agresszió megelőzése és stratégiai kezelése c. szakvizsgás képzésünkre a konferenciára jelentkezők részére 20% kedvezményt biztosítunk minden félévre.

A képzés részletei ITT, jelentkezési felület ITT!

Az elhangzott előadások itt megtekinthetők:

dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa: Erőszak az oktatásban – ITT megtekinthető!

dr. Szabó Éva pszichológus, intézetvezető – SZTE Pszichológiai Intézet: Iskolai agresszió vagy agresszió az iskolában?

Ficz Gábor iskolapszichológus koordinátor – Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szegedi Tagintézménye: Resztoratív módszerek az agresszió megelőzésére és kezelésére – ITT megtekinthető!

Feketű Béla igazgató – Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: Mi így csináljuk… iskolai jó gyakorlat bemutatása – ITT megtekinthető!

dr. Baráth Tibor igazgató – SZTE KÖVI: Intézményi stratégia az iskolai agresszió megelőzésére és kezelésére c. képzés bemutatása – ITT megtekinthető!

Visszajelzés a konferenciával kapcsolatban

Az alábbi kérdőív a 2019. január 23-i Agresszió az iskolában c. konferenciára vonatkozik, és a program egészére vonatkozóan szeretnénk visszajelzést kérni – a kitöltés név nélküli, és 2 percet vesz igénybe.

A kérdőív ITT érhető el – köszönjük a visszajelzést!

FOTÓK A KONFERENCIÁRÓL

Az esemény fotóit Bobkó Anna készítette, köszönjük!