Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Közzétette feb 19, 2019 itt: A KÖVI szervezésében, EdLead, Fotók, Galéria, Hírek, Nemzetközi hálózatok, Nemzetközi projektek, fejlesztések, Programok, Tanulószervezet

Szerb iskolavezetők látogatása Szegeden

Szerb iskolavezetők látogatása Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézete (SZTE KÖVI) 20 éve meghatározó szereplőként van jelen a hazai oktatási vezetés- és szervezetfejlesztés területén. A holland és magyar egyetemi és oktatáskutatói bázisra építő KÖVI az oktatásügyi szakvizsgás képzések piacának mértékadó szereplője, emellett rendszeresen vesz részt nemzetközi együttműködésekben, kutatási programokban, mint amilyen pl. az Európai Unió Tempus projektje által támogatott EDLEAD mesterképzési program.

2019. február 14-15-én ismét szerb iskolavezetőket és oktatási szakembereket láthattunk vendégül, akik szakmai tapasztalatcserén vettek részt Szegeden a KÖVI szervezésében.

A látogatás fókuszában a szervezetfejlesztés állt: fő célja az volt, hogy a Szegedre érkező szerb iskolaigazgatók és oktatási szakemberek saját tapasztalatot szerezzenek a hazai oktatási vezetőképzésről, a magyar iskolák fejlesztési céljairól, a tervezés és megvalósítás módjáról, kockázatairól és sikereiről.

A vendégek a látogatás első napján vezetésfejlesztéssel kapcsolatos előadáson és workshopon vettek részt dr. Baráth Tibor és dr. Nóbik Attila vezetésével, szakmai irányításával. Másnap 2 olyan szegedi iskolában tettek látogatást, amelyek aktív résztvevői voltak a KÖVI által 2014-15-ben beindított tanulószervezeti fejlesztésnek: az Arany János Általános Iskolában, illetve a Móravárosi Szakközépiskolában vettek részt tapasztalatcserén, ahol előadást hallhattak az iskolákról (fókusz a vezetésen, vezetési jó gyakorlatok bemutatása), de részt vettek óralátogatásokon is.

Fotók a programról itt: